2020

 

Zoekactie langs de IJssel

9 januari 2020

Afgelopen maandag hebben 3 zoekhonden met geleiders en één ondersteuner bij de IJssel in Kampen gezocht naar een vermiste vrouw. Samen met andere groepen zijn er verschillende gebieden afgezocht, maar helaas is zij nog niet gevonden.
De groep heeft de noordzijde van de IJssel afgezocht ter hoogte van de Eilandbrug richting het Ketelmeer.

Update: op 13 januari is de vermiste vrouw gevonden.

Wij wensen de familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.

2019

 

Afsluiting trainingsjaar 2019

21 december 2019

Vandaag was de laatste trainingsdag van dit jaar. Op een fraaie boslocatie in Schoonloo (Staatbosbeheer) werden een 3-tal oefenrondjes met de honden gedaan en daarna werd dit enerverende jaar afgesloten met een gezamenlijke lunch, waarvoor iedereen iets had meegenomen. Aan het eind van de middag werden er nog kerst/nieuwjaarswensen uitgedeeld en na een korte stop starten wij op 12 januari weer met de trainingen.

 

Puin of geen puin?

7 december 2019

Vandaag mochten wij met onze honden trainen bij MS Pallets in Den Ham, maar eerst moest er gezocht worden naar een vermiste “Piet”.
Een fraaie locatie waar de deelnemers veel hebben geleerd. Er werd dicht op de honden gewerkt en voor de begeleiders veel “leesvoer” ( wat laat mijn hond zien en waarom). Zowel de baasjes als de honden hadden aan het eind van de dag het koppie vol!

 

Een dagje samen trainen

10 november 2019

Op de locatie in Wapenveld schoven 5 deelnemers van de RHGD met 7 honden bij onze groep aan om een dagje samen te trainen.
“Kijken in elkaars keuken” en uitwisselen van tips en trucs.
Een leerzame trainingsdag onder een fraai herfstzonnetje.

 

Dubbelsucces

2 november 2019

Na een jaar van intensief trainen van spel tot het echte zoekwerk en het vinden en verwijzen van één of meerdere vermiste personen en een periode van stabiel werk konden de coaches vandaag twee A-certificaten uitreiken. Blij verrast waren Peter & Noah en Karin & Muggle.

 

Najaarstrainingsweekend

21 oktober 2019

Afgelopen weekend stond het najaarstrainingsweekend op het programma. Helaas moest er vanwege het wegvallen van de oorspronkelijk geplande locatie op het laatst een andere invulling worden gezocht.
De zaterdag stond in het teken van GPS en communicatie in het bos bij Oudleusen. In de ochtend werd er geoefend met diverse communicatieoefeningen, zowel mondeling als via de portofoon ( “ether-discipline”). De middag werd doorgebracht met een GPS-puzzeltocht. Hiervoor waren 3 verschillende routes uitgezet met diverse puzzels voor een drietal groepjes.
De dag werd afgesloten met een gezellige gourmetavond in de kantine van camping “Spokke Riete”.
De volgende dag werd er een trainingsdag gehouden op locatie Havelterberg onder prachtige herfstomstandigheden.
Ook nu kan er worden teruggekeken op een geslaagd evenement.

 

Grootschalige inzetoefening SRO-groepen

12 oktober 2019

Vandaag heeft er een grote inzetoefening plaatsgevonden van de Samenwerkende Reddingshondenorganisaties (SRO). In en om het oefendorp was 695 ha beschikbaar voor de vlaktezoekers en 225 ha voor de mantrailteams. 140 mensen en 66 honden hebben er gezamenlijk een zeer geslaagde dag van gemaakt. Met dank aan de oefenslachtoffers en de EHBO’ers en we zijn zeer erkentelijk voor het ter beschikking stellen van de locatie.

Door jarenlange ervaring verliep de communicatie tussen de diverse groepen en de verdeling van de gebieden goed. De RWO kreeg een stuk bos en een groot grasperceel met bosschages en bulten als zoekgebied toegewezen. En na gedegen zoekwerk van onze zoekhondenteams vonden we het oefenslachtoffer dat in een van onze zoekgebieden lag. RWO nam deel met 13 enthousiaste vrijwilligers en 5 dito honden. Wij danken ook de organisatie van deze grote, leerzame en zeer geslaagde inzetoefening.

 

Bodhi ernstig ziek

3 oktober 2019

Na de training in Echten werd onze inzetbare “boef” acuut ziek. Eerst leek het op rug- en/of gewrichtsklachten, maar al snel kwam daar hoge koorts bij. Na een aantal dagen van hoop en vrees kwam uiteindelijk de diagnose : anaplasmose. Opgelopen na de beet van een met deze bacterie besmette teek. Een bacterie die slechts in 1 tot 2 % van de teken voorkomt. Gelukkig lijkt hij met een flinke antibioticum kuur te herstellen. Hopelijk zonder restverschijnselen, zodat hij binnen afzienbare tijd weer inzetbaar kan zijn bij zoekacties naar vermiste personen.

 

Puintraining Hilversum

14 september 2019

Vandaag hebben onze deelnemers de gelegenheid gekregen om in Hilversum op een fraaie puinlocatie te trainen. Dit is tot stand gekomen door de samenwerking met Hegeman Bouw en Dudok Wonen.
Tevens was er die dag een Infomarkt voor Nieuw Zuid, vanwege het feit dat er al een drie nieuwe energie-neutrale gebouwen gereed waren.
Op de puinlocatie zullen nog een aantal van deze duurzame gebouwen gebouwd worden.
Voor de jonge honden in opleiding was dit hun eerste echte puintraining en voor de gevorderde honden werd een instorting in scene gezet met een viertal vermiste personen, die door de honden al snel werden gevonden.
Wij kunnen terugkijken op een succesvolle training!

 

Paard & Erfgoed

1 september 2019

Vandaag was de RWO-groep aanwezig op het evenement “Paard & Erfgoed” in de tuinen van Frederiksoord. Verdeeld over deze druk bezochte dag hebben wij in twee korte demonstraties de opleiding van pup tot inzetbare reddingshond laten zien. In een tijdsbestek van een half uur een opleidingstraject van 2 -3 jaar. Ook waren wij met een informatiestand vertegenwoordigd waar onze deelnemers veel vragen van bezoekers hebben kunnen beantwoorden.