2023

 

Chanel gestopt

30 november 2023

Tijdens een gewone doordeweekse wandeling is Chanel een aantal maanden geleden helaas uitgegleden. Daarbij heeft ze zich zo geblesseerd aan haar achterhand dat ze kreupelde. Na meerdere maanden rust en onder kundige begeleiding van de dierenarts is hard gewerkt aan haar herstel.

Weloverwogen stappen zijn gemaakt, maar jammer genoeg is de blessure niet helemaal 100% verdwenen. De wandelingen gaan inmiddels goed, maar het reddingshondenwerk kan niet meer om een eventuele terugval te voorkomen. Dus is de keuze gemaakt om Chanel uit het reddingswerk te halen.

Als dochter van Toph, die ook als reddingshond bij de RWO is opgeleid, moest Chanel natuurlijk de reputatie hooghouden. De opleiding doorliep ze goed. Chanel liet vanaf de start van haar training als pup een mooie stijgende lijn zien in haar ontwikkeling. Af en toe stond haar eigenzinnigheid in de weg, maar door de juiste snaren te bespelen ging het alsmaar beter en behaalde zij makkelijk de status “vlakte gecertificeerd”. Ze groeide uit tot een goede stabiele werkhond. In haar gecertificeerde periode heeft ze aan meerdere inzetten meegewerkt en altijd stabiel werk laten zien.

Puntjes op de i zetten en voor nieuwe situaties was Chanel een leergierige hond. Door haar hebben de coaches weer meer bagage opgedaan die zij bij de volgende honden zeer goed kunnen gebruiken en toepassen. Dank je wel, Chanel. 

Chanel laat een prachtige nalatenschap na. Ze is namelijk de moeder van onze zoekhond Noah, die ook is gecertificeerd en het werk voortzet! 

 

Trainingsdag Wijhe

11 november 2023

Vandaag kon onze groep dankzij Hoogeboom Raalte en Salland Wonen in Wijhe trainen. Wij hadden de beschikking over twee nog te slopen huizenblokken.
Er konden mooie verstopplekken worden gecreëerd om zo onze honden in opleiding en de ervaren honden voldoende denkwerk te geven. Ook voor de geleiders het nodige denkwerk en dan met name met betrekking tot de luchtstromen in de woningen.

 

Faro

15 oktober 2023

Als pup bij de RWO gestart en uitgegroeid tot een gecertificeerde reddingshond, net als zijn voorganger Baron.
Hij was naast een heerlijke stabiele werkhond ook een vrolijke allemansvriend.
Onze topper was een waardevolle kracht bij veel van onze zoekacties naar vermiste mensen.
Hij was al een half jaar met pensioen en nu moeten wij hem helemaal missen.
Rust zacht lieve Faro!

 

Gezamenlijke training met INSED-team

8 oktober 2023

Vandaag hadden wij op één van de trainingslocaties van INSED een gezamenlijke trainingsdag.
De deelnemers werden verdeeld in twee groepen, één groep beginners en één groep met meer ervaren combinaties.
De coaches hadden voor onze combinaties die onlangs slaagden voor Gebouwen-B pittige oefeningen uitgezet op een fraai stuk grof puin. De combinaties wisten de goed verstopte “vermiste personen” te lokaliseren, zelfs een oefening met twee “vermiste personen” in het puin verstopt onder elkaar.
Ook Joy mocht laten zien of ze op het grove puin uit haar voeten kon.
De minder ervaren groep hield op een vlakker deel van het terrein haar oefeningen.

Al met al kunnen beide groepen terugkijken op een leerzame gezamenlijke trainingsdag. Ook nu nog kunnen wij veel van elkaar leren. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

Donatie Stichting Havenzicht

26 augustus 2023

Onze groep werd onlangs verrast door een donatie van Stichting Havenzicht uit Vroomshoop.
Stichting Havenzicht heeft tot doel het geven van financiële bijdragen aan regionale, nationale en internationale organisaties en instellingen werkzaam op het gebied van cultuur, christelijke levensbeschouwing, wetenschap of het algemeen nut beogend.

Het donatiebedrag hebben wij besteed aan een nieuwe laptop voor de inzetkist. De laptop wordt tijdens trainingen en zoekacties gebruikt voor het kaartprogramma Cal Topo en voor het uploaden van de kaarten van de zoeklocaties op de mobiele telefoons en het uploaden van de op de diverse GPS-sen en Tracatives van de gelopen tracks. Altijd duidelijke informatie vooraf en snelle overdracht van tracks naar o.a. politie.

 

Succesvolle teams

7 augustus 2023

De groep heeft gisteren op een locatie van Scheffer in Appingedam een fantastische dag gehad.
De coaches kwamen na een grondige locatieschouw tot de conclusie dat er op deze locatie geëxamineerd kon worden. Zonder dat ze het wisten werden Kizmo & Mark, Spencer & Erik en Noah & Peter onderworpen aan de certificering Gebouwen-B. Tijdens een grote test moesten er 5 “vermisten” worden gevonden en alle combinaties kregen dit binnen zo’n 45 minuten voor elkaar.
Later volgde er nog een test met een “vermiste” op één van de deels gesloopte verdiepingen, maar ook deze test hebben de drie combinaties doorstaan.
Dank aan de vrijwillige “vermisten” die lange tijd en zeker niet in een gemakkelijke positie moesten wachten op onze zoekers.
Daarnaast hebben ook de jongere combinaties mooi zoekwerk laten zien en wederom grote stappen gemaakt.

 

Sponsorloop

7 juli 2023

Op woensdag 5 juli mocht een delegatie van de RWO met reddingshond Noah bij de OBS Wonderwijs in IJsselmuiden een fraaie cheque in ontvangst nemen. De leerlingenraad had onze Stichting uitgekozen om een deel van de opbrengst van de jaarlijkse sponsorloop aan te doneren.
Dankbaar zijn wij voor alle kinderen van de OBS Wonderwijs die zo hard voor ons hebben gelopen. Een bedrag van ruim 1040 euro mochten wij in ontvangst nemen. Dit bedrag zal zeker goed worden besteed.

 

Drie nieuwe toppers onderweg…

2 juli 2023

Vandaag werden er bij drie combinaties, zonder berichtgeving vooraf, tijdens hun oefeningen op onze locatie Sleenerzand een examen afgenomen. Het betrof het basis-examen oftewel het A-certificaat vlakte.
Aan het eind van de dag konden de coaches bij de dagafsluiting Wendy met Joy, Marcella met Charlie en Eddy met Nathan dit heugelijke bericht mededelen. Alle drie volkomen verrast!
Nu zijn er binnen de RWO weer een drietal combinaties een stap dichterbij inzetbaarheid.
Er is weer jong bloed in aantocht!

 

Paard & Erfgoed

28 mei 2023

Het wordt al bijna traditie….Paard & Erfgoed Frederiksoord. Op 1e Pinksterdag was onze groep hier weer present om een tweetal demonstraties te geven, waarbij in een notendop werd uitgelegd hoe het opleidingstraject van pup tot inzetbare reddingshond verloopt. Onze “spreekstalmeester” Esther maakte er een uitgebreid verhaal van en alle toeschouwers genoten van het enthousiasme van onze honden. Hierbij zetten wij onze “jonkies” in de schijnwerpers. Zij hebben nog een lange weg te gaan, maar zij gaan het zeker redden.

 

Lang weekend Sauerland

23 mei 2023

Tijdens het afgelopen Hemelvaartsweekend vertrok onze groep weer richting Sauerland.
Op vrijdag werd er in de omgeving van Rengershausen een GPS-puzzeltocht gelopen van ruim 9 kilometer. Op zaterdag werd er in de omgeving van ons Gasthof getraind in de bossen en ook nog een hindernisbaan, inclusief quiz gehouden.
Beide avonden werden ingevuld met team-activiteiten: op vrijdag een muziekquiz – herken de intro’s en herken de tune van TV-programma’s en op zaterdag werd er na de BBQ nog een 30-seconds-spel gespeeld. Fanatisme in top!
De zondag werd afgesloten met de mogelijkheid om in de omgeving nog een stevige wandeling te doen met de lunch op een centrale plaats. Tenslotte werd voor het vertrek richting Nederland nog een heerlijke sorbet genomen in Braunshausen. Wij kijken met z’n allen terug op een zeer geslaagd weekend!

Laden...