2024

 

Weekendje Hilvarenbeek

8 mei 2024

Op 4 en 5 mei heeft onze groep net als in de afgelopen jaren weer een demonstratie gegeven over de opleiding van pup tot inzetbare reddingshond in een notendop tijdens het altijd druk bezochte Animal Event.
Daarnaast hebben onze teamleden op beide dagen FarmFood ondersteuning geboden bij de activiteiten zoals “catch me” – hondenracebaan – en de “ijscokar” – vleesproeferij FreshMenu.

 

Dagje hoge noorden

8 april 2024

Afgelopen zondag hadden wij via Boverhoff Heerde de kans gekregen om op een fraaie slooplocatie in Appingedam met onze teams te trainen.
De honden in opleiding hebben op deze dag veel bijgeleerd. De inzetteams werden flink op de proef gesteld met gecombineerde oefeningen. De honden werkten super en ook de geleiders deden hun best. Wederom een dag met leermomenten en leerpunten voor de geleiders om mee te nemen naar een volgende training.

 

Inzetoefening

25 februari 2024

Vandaag een uitzonderlijke inzetoefening gehad in een zeer waterrijk bosgebied. Voor de drie inzetteams was er een oefening uitgezet voor een groot zoekgebied met meerdere vrijwillige “vermisten”. In een tijdsbestek van bijna twee uur hebben de inzetteams onder begeleiding van twee buddies en een groepsleider het gebied zo systematisch mogelijk afgezocht. Regelmatig moest er een route worden gezocht om een grote waterpartij heen. Prima zoekwerk en alle “vermisten” gevonden. Een leerzame ochtend voor al onze deelnemers.
** Aan de tracks op de derde foto is te zien hoe de teams gewerkt hebben deze ochtend.

 

Een ongebruikelijke locatie

20 januari 2024

Het zou een reguliere trainingsdag moeten worden op een ons vertrouwde boslocatie, doch de aanblik liet op die ochtend even wat anders zien. Zo’n 75% van deze locatie stond blank met nog veel ijsvorming.
Voor deze dag werd gekozen voor het werken in één groep met kleine oefeningen om de puntjes op de “i” te zetten.
Zijn benieuwd of wij op de volgende trainingsdag op deze locatie weer over het volledige bos kunnen beschikken.
Iets wat onze groep in het hele bestaan nog nooit heeft meegemaakt.

 

Geweldige donatie via “Weet ik veel”

13 januari 2024

De opnames waren al in november 2022 gemaakt en onze Stichting was op 13 januari het goede doel van het programma “Weet ik veel” van RTL. Met dank aan BN-er, Harry Piekema, en de best scorende student tijdens dit programma mochten wij maar liefst 18.000 euro in ontvangst nemen.

Tevens dank aan de boswachter van Staatsbosbeheer, locatie Staphorster Bos, die ons toestemming heeft gegeven om de locatie te mogen gebruiken voor de opnames.

2023

 

Jubilarissen in het zonnetje

16 december 2023

Afgelopen jaar waren er binnen onze organisatie twee deelnemers die al 25 jaar meedraaien in het reddingshondenwerk binnen de RWO. Beiden werden al eerder dit jaar in de bloemetjes gezet, maar op de laatste trainingsdag van dit jaar werden beide dames verrast met het ere-donateurschap van de RWO en een blijvende herinnering. Beide dames waren zeer verrast.

 

Chanel gestopt

30 november 2023

Tijdens een gewone doordeweekse wandeling is Chanel een aantal maanden geleden helaas uitgegleden. Daarbij heeft ze zich zo geblesseerd aan haar achterhand dat ze kreupelde. Na meerdere maanden rust en onder kundige begeleiding van de dierenarts is hard gewerkt aan haar herstel.

Weloverwogen stappen zijn gemaakt, maar jammer genoeg is de blessure niet helemaal 100% verdwenen. De wandelingen gaan inmiddels goed, maar het reddingshondenwerk kan niet meer om een eventuele terugval te voorkomen. Dus is de keuze gemaakt om Chanel uit het reddingswerk te halen.

Als dochter van Toph, die ook als reddingshond bij de RWO is opgeleid, moest Chanel natuurlijk de reputatie hooghouden. De opleiding doorliep ze goed. Chanel liet vanaf de start van haar training als pup een mooie stijgende lijn zien in haar ontwikkeling. Af en toe stond haar eigenzinnigheid in de weg, maar door de juiste snaren te bespelen ging het alsmaar beter en behaalde zij makkelijk de status “vlakte gecertificeerd”. Ze groeide uit tot een goede stabiele werkhond. In haar gecertificeerde periode heeft ze aan meerdere inzetten meegewerkt en altijd stabiel werk laten zien.

Puntjes op de i zetten en voor nieuwe situaties was Chanel een leergierige hond. Door haar hebben de coaches weer meer bagage opgedaan die zij bij de volgende honden zeer goed kunnen gebruiken en toepassen. Dank je wel, Chanel. 

Chanel laat een prachtige nalatenschap na. Ze is namelijk de moeder van onze zoekhond Noah, die ook is gecertificeerd en het werk voortzet! 

 

Trainingsdag Wijhe

11 november 2023

Vandaag kon onze groep dankzij Hoogeboom Raalte en Salland Wonen in Wijhe trainen. Wij hadden de beschikking over twee nog te slopen huizenblokken.
Er konden mooie verstopplekken worden gecreëerd om zo onze honden in opleiding en de ervaren honden voldoende denkwerk te geven. Ook voor de geleiders het nodige denkwerk en dan met name met betrekking tot de luchtstromen in de woningen.

 

Faro

15 oktober 2023

Als pup bij de RWO gestart en uitgegroeid tot een gecertificeerde reddingshond, net als zijn voorganger Baron.
Hij was naast een heerlijke stabiele werkhond ook een vrolijke allemansvriend.
Onze topper was een waardevolle kracht bij veel van onze zoekacties naar vermiste mensen.
Hij was al een half jaar met pensioen en nu moeten wij hem helemaal missen.
Rust zacht lieve Faro!

 

Gezamenlijke training met INSED-team

8 oktober 2023

Vandaag hadden wij op één van de trainingslocaties van INSED een gezamenlijke trainingsdag.
De deelnemers werden verdeeld in twee groepen, één groep beginners en één groep met meer ervaren combinaties.
De coaches hadden voor onze combinaties die onlangs slaagden voor Gebouwen-B pittige oefeningen uitgezet op een fraai stuk grof puin. De combinaties wisten de goed verstopte “vermiste personen” te lokaliseren, zelfs een oefening met twee “vermiste personen” in het puin verstopt onder elkaar.
Ook Joy mocht laten zien of ze op het grove puin uit haar voeten kon.
De minder ervaren groep hield op een vlakker deel van het terrein haar oefeningen.

Al met al kunnen beide groepen terugkijken op een leerzame gezamenlijke trainingsdag. Ook nu nog kunnen wij veel van elkaar leren. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

Laden...