2023

 

Spoed zoekactie Wijhe

5 december 2023

Verdrietig voor nabestaanden is vanmiddag een vermiste overleden gevonden.

Na contact met de familie en lokale politie gingen we vanmiddag met spoed naar Wijhe voor een zoekactie. Een 94-jarige verwarde man werd sinds vannacht vermist, wat mede zeer zorgelijk was in verband met de temperatuur. De politie en bewoners van Wijhe hadden reeds in de omgeving gezocht. Voor ons was het nabije buitengebied ons doel.

Nadat wij arriveerden en de kaart met zoekgebied doornamen, kwam het bericht dat de man overleden werd aangetroffen door de groep VST, die al eerder kon starten. Vlak ervoor was een speurhond van onze collega’s van Mantrailing Nederland gestart met het volgen van de gelopen route van de man. Ook onze collega’s van de RHWW stonden klaar om naar Wijhe af te reizen en te helpen.

RWO was met 3 zoekhonden en 7 personen ter plaatse.

Een treurig einde na een zorgelijke dag voor de nabestaanden, we wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Zoekactie Apeldoorn

22 augustus 2023

Vanavond een inzet gehad in Apeldoorn. Met 2 reddingshonden en 5 mensen hebben we gezocht naar de vermiste Samed.
Tijdens deze inzet is er uitstekend samengewerkt met onze collega’s van de RHHW en de RHGD die net als onze groep zijn aangesloten bij de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie (SRO).
Er is door onze groep een aantal bospercelen, sloten en weilanden in de omgeving afgezocht. Helaas is de vermiste persoon tijdens deze zoekactie niet gevonden.
Update: 28-08 Een week na zijn vermissing is hij in goede gezondheid aangetroffen in Delden. Een oplettende burger herkende hem en heeft de politie hierover geïnformeerd. Later werd hij met zijn ongeruste familie herenigd.

 

Zoekactie België – Mol

28 januari 2023

Vandaag heeft onze groep op verzoek van de Vlaamse Reddingshonden gezocht naar een sinds 16 januari vermiste persoon. Vorige week is er al een zoekactie geweest, maar omdat het zoekgebied zo groot was werden Nederlandse groepen gevraagd om te assisteren. Helaas is ook met deze opschaling de vermiste nog niet gevonden.
Organisaties van BORG (België) en SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) uit Nederland doorzochten ruim 20 km2 merendeels zwaar terrein. Zo’n 40-tal honden en een 60-tal mensen hebben aan deze zoekactie meegewerkt. Een uitstekende samenwerking en de grootste zoekactie met reddingshonden in België tot nu toe.
De RWO nam met 3 zoekteams en twee personen ondersteuning deel aan deze grootschalige zoekactie.

Wij wensen de familie sterkte in deze voor hen onzekere tijd.