2022

 

Zoekactie Terneuzen

2 december 2022

De SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) heeft afgelopen zondag in Terneuzen gezocht naar een vermiste persoon met 22 honden en 25 mensen.
De vermissing betrof een 58-jarige persoon uit Terneuzen. Er is keihard gewerkt door iedereen, maar helaas is de vermiste die dag niet gevonden.
Tijdens deze inzet is er uitstekend samengewerkt met Politie, Stichting 4Ichelle en de SRO groepen : RHWW, Zeeland, DRG, Vlaamse Reddingshonden en onze groep.
De RWO nam aan deze zoekactie deel met 2 zoekhonden en 3 vrijwilligers
Update: 2 december – op zo’n half uur tot drie kwartier lopen vanaf haar laatste verblijfplaats is haar lichaam gevonden. Buiten het zoekgebied van de honden.
Wij wensen familie en vrienden veel sterkte bij dit immense verdriet.

 

In de startblokken voor zoekactie

4 november 2022

De auto’s waren al ingepakt om vandaag naar een vermiste persoon te helpen zoeken. De persoon was sinds donderdagochtend vermist en de fiets is onbeheerd teruggevonden.

Collega’s van Reddingshonden.nl riepen ons vannacht op om vanaf de ochtend te helpen zoeken. Vanmorgen kregen we het bericht dat de vermiste een dorp verderop is aangetroffen. Gelukkig maar.

Onze groep zou met 3 zoekhonden en hun geleiders en 3 ondersteuners ingezet worden.

 

Zoektocht naar Sanne & Hebe

20 oktober 2022

De intensieve zoekactie de afgelopen dagen is triest tot een einde gekomen. Sanne en Hebe zijn gevonden, maar wat hadden we zo enorm op een andere afloop gehoopt.
Collega-groepen van de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) hebben gisteren met 44 honden en 62 mensen gezocht in de omgeving van de Loonse en Drunese duinen.
Vanuit onze groep stonden er op woensdagavond 7 vrijwilligers en met vier zoekhonden gereed om op donderdag mee te helpen zoeken, als de beide vermisten nog niet gevonden zouden zijn.
Bij grotere inzetten werkt ook de RWO onder de vlag van de SRO. Dit zijn 13 verschillende reddingshondengroeperingen. Zie ook : https://reddingshonden.nl/over-rhww/samenwerkingen/
De vrijwilligers tijdens deze gezamenlijke zoekactie waren : Coördinatieplatform Vermissingen, Veteranen Search Team en SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie)

Onze waardering aan de politie voor hun enorme inzet en wensen familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van Sanne en Hebe.

 

Op weg naar inzet

8 augustus 2022

In de nacht van 8 augustus werd onze groep benaderd voor een vermissing in Zuidwolde. Een zoon alarmeerde ons vanwege de vermissing van zijn dementerende vader uit een verzorgingstehuis. Na contact met Politie Hoogeveen werd besloten om op te schalen met hulp van OgerSardogs en RHGD reddingshonden. Onderweg naar de locatie kwam het bericht binnen dat de vermiste gelukkig in goede gezondheid verderop was teruggevonden.
Vanuit onze groep waren 2 zoekteams en één inzetleider onderweg geweest.