2021

 

Grootschalige zoekactie in Rhoon

3 oktober 2021

De SRO heeft met 29 honden en 52 mensen gezocht in een bebost gebied naar een sinds 1 september vermiste man. Er is een groot deel afgezocht zonder dat de vermiste persoon is gevonden. Mogelijk komt er nog een vervolg op deze zoekactie.
Onze groep heeft met 3 inzetbare vlaktezoek-honden en 4 personen aan deze zoekactie deelgenomen.

Wij wensen de achterblijvers veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

 

Urgente zoekactie Loon/Gasteren

24 juli 2021

Nadat er op vrijdagavond en een groot deel van de nacht al door onze collega’s van de RHGD, Sirius en RHNu werd gezocht naar een sinds die middag vermiste persoon werd in samenspraak met de politie besloten om op zaterdag de zoekactie te vervolgen. Vanwege de afwezigheid van concrete aanwijzingen en een groot resterend natuurgebied dat afgezocht moest worden werd er opgeschaald binnen de SRO groepen.
Onze groep heeft samen gezocht met RHGD, OgerSARDogs (met boot) en RHNu. De RWO kon in deze vakantieperiode met 4 honden en 6 personen aan deze inzet deelnemen.
Halverwege de middag kwam het bericht dat de vermiste persoon in goede gezondheid op de fiets was aangetroffen op een locatie ruim 25 kilometer verderop.
Wij danken de Politie Assen, de andere deelnemende organisaties en onze SRO-collega’s voor de goede samenwerking bij deze zoekactie.

 

Spoedinzet Assen

27 juni 2021

Op zaterdag 26 juni heeft RWO reddingshonden samen met onze collega’s van RHGD en Oger SARDogs gezocht naar een sinds 25 juni vermiste vrouw in Assen. Dit op aanvraag van de familie en in samenspraak met politie Assen. Dankzij de korte lijnen binnen de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO) konden we snel vele geleiders en honden inzetten.
Helaas werd mevrouw tijdens onze zoekactie niet gevonden.

Afgesproken werd dat, mochten er nieuwe aanwijzingen komen, wij dan klaar staan wij om het zoeken te hervatten.

Zondag 27 juni kwam echter het trieste bericht dat mevrouw, helaas overleden, is teruggevonden, in een gedeelte dat niet door honden van de 3 reddingshondengroepen doorzocht was.

Wij danken Politie Noord-Drenthe voor het vertrouwen en de samenwerking, en wensen de familie en naasten veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

De RWO nam aan de zoekactie deel met 7 personen en 4 zoekhonden.