2015

 

Mantrail onderweg…

1 november 2015

Mantrailhond Bailey is met haar begeleider onderweg geweest voor een spoedinzet naar een vermiste kleuter.
Gelukkig kwam onderweg naar de zoekplaats het bericht binnen dat de kleine weer terecht was.

 

Frederiksoord

23 juli 2015

Na overleg en advisering van het Landelijk Bureau Vermiste Personen van de landelijke eenheid Politie zijn een aantal organisaties van de Samenwerkende  Reddingshonden (SWRH) aan het begin van de avond onderweg gegaan naar Frederiksoord.  Op verzoek van de politie District Drenthe zouden de reddingshondenteams gaan zoeken naar een vermiste vrouw van 84 jaar uit Havelte.
De vrouw was sinds dinsdag vermist. De politie heeft direct na de vermissing alles uit de kast gehaald om de vermiste vrouw te vinden. Door verschillende eenheden is er gezocht waaronder een aantal keren met een helikopter, speurhonden en de brandweer. Ook hebben diverse natuurbeheerders uit de directe omgeving naar de vrouw uitgekeken.
Uiteindelijk wezen enkele tips in de richting van Frederiksoord. Deze plaats ligt op ruim 8 kilometer van Havelte waar de vrouw in een verzorgingstehuis woont.
Omdat er nog steeds een kans van overleven was zijn vijf groepen van de SWRH onderweg gegaan om een zoekactie met reddingshonden op te starten.
Terwijl de groepen onderweg waren naar Frederiksoord kregen wij het telefoontje dat de vrouw, gelukkig levend, was gevonden aan de rand ven het dorp. De vrouw lag in een droge sloot en een buurtbewoner heeft haar daar aangetroffen. Waarschijnlijk heeft zij daar al geruime tijd gelegen maar ze was door begroeiing  vanaf de weg niet te zien.

De uiteindelijke vindplaats lag binnen het geplande zoekgebied van de reddingshondenteams en op ongeveer 700 meter vanaf de verzamelplaats waar de zoekactie zou worden opgestart.
De RWO had ondanks de vakantieperiode 3 inzetbare honden en 5 vrijwilligers beschikbaar.
Verder waren er ook vrijwilligers van OGER,  RHGD, RWO, INSED en de RHWW beschikbaar.
In totaal zijn er 32 mensen en 22 honden onderweg geweest.
De samenwerkende reddingshonden groepen  zijn blij dat deze vermissing goed is afgelopen en danken de oplettende vrouw die de vermiste gevonden heeft.

 

Sneek

10 januari 2015

Op verzoek van de politie hadden we vandaag een zoekactie naar een vermiste man. Ondanks het onstuimige weer hebben we een aanzienlijk gebied kunnen doorzoeken.
De RWO was met 7 inzetbare honden en 13 begeleiders aanwezig, verder ondersteund door INSED met 3 inzetbare honden en 5 begeleiders en Venema Communicatie voor de ondersteuning.
Helaas is de vermiste persoon niet gevonden. Onze gedachten zijn bij de familie.
Update 18 februari 2015
Vandaag is het lichaam van de vermiste persoon na een vermissing van 6 weken door een voorbijganger opgemerkt in het water. Door de omvang van het zoekgebied is dit gedeelte die dag niet door onze zoekhonden afgezocht. Het lichaam is naderhand niet opgemerkt door de sonar van de politie. Wellicht heeft de vermiste persoon diep in de modder gelegen.
Hiermee is voor familie en vrienden een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid.
De RWO wenst de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.