2011

 

Diepenheim

30 oktober 2011

Op verzoek van de KLPD en regiopolitie Hof van Twente is op zondag 30 oktober 2011 in samenwerking met de RWO, een zoekactie georganiseerd in Diepenheim.
Het betrof een sinds 20 oktober 2011 vermiste man van 72 jaar, welke in verwarde toestand zijn woning verliet.
Eerder al had de politie een helikopter, speurhonden en dregteam met sonar en duikers ingezet, echter zonder resultaat.
Terwijl wij nog aan het zoeken waren, kregen wij de melding dat de overleden man was aangetroffen door wandelaars die naar hem op zoek waren.
Namens de RWO en alle betrokken vrijwilligers wensen wij, de familie, vrienden en bekenden sterkte toe met de verwerking van dit verlies.

 

Amstelveen, deel 2

4 september 2011

In navolging van de eerdere zoekacties naar de vermiste vrouw op 17 en 21 augustus met reddingshonden is er op 4 september een zoekactie geweest om het totaal te doorzoeken gebied af te maken. Ondanks de grote inzet van 21 augustus kon toen nog niet alles afgemaakt worden aangezien het een uitgestrekt gebied was en welke veel tijd vergde.
Met 16 reddingshonden en 21 vrijwilligers heeft de RHWW op 4 september die delen verder doorzocht. Er werd met meerdere teams gewerkt op het water en op de vlakte. Ook nu was de boswachterij weer aanwezig.
Rond 14:30 uur kwam het bericht dat een team het lichaam van de vermiste vrouw had aangetroffen.
Alle reddingshondenteams die gedurende deze drie inzetten hebben deelgenomen aan de zoekactie naar de vermiste mevrouw werden bedankt.
Ook ging de dank uit naar de politie, KLPD (lbvp), Boswachterij en St. Brentano  voor hun medewerking en verzorging. 
Er is nu een eind gekomen aan grote onzekerheid, verwerking van het verlies kan nu gaan plaatsvinden.

 

Amstelveen

22 augustus 2011

Grootschalige vervolginzet in Amstelveen levert ook nu geen resultaat op.
Ondanks de inzet van 7 samenwerkende reddingshonden organisaties (RHWW, RHH, VRT, RWO, RHGD, RHWZ, RHGG) uit het hele land, heeft men de vermiste bejaarde vrouw (89) uit Amstelveen niet kunnen vinden.
In totaal werden 39 reddingshonden en 54 vrijwilligers bij deze inzet betrokken. Er is een zeer groot oppervlak afgezocht, zowel op het land als op het water. Van de St. Brentano – Amstelveen werd de nodige gastvrijheid ontvangen, ook werd van daar uit met het commandovoertuig de inzet gecoördineerd. De inzet was een vervolg op de inzet van 17-08-11 en ook werd deze inzet in samenwerking met de Regiopolitie Amsterdam-Amstelland en het KLPD (lbvp) uitgevoerd. Deze inzet werd door de vrijwilligers zelfstandig en in goede samenwerking met elkaar uitgevoerd.
De RWO heeft deelgenomen met 2 reddingshonden en 4 vrijwilligers.

 

IJmuiden

3 juli 2011

Op verzoek van de politie Kennemerland heeft de RHWW een grootschalige zoekactie georganiseerd. Het betrof een vermissing van een man (48) uit IJmuiden die op 22 juni vanaf een nabijgelegen camping was verdwenen. Aangezien het om een zeer uitgestrekt duingebied ging werden direct de samenwerkende reddingshonden organisaties gevraagd aan deze zoekactie deel te nemen. Het resultaat was dat alle 8 aangesloten groepen deelnamen waardoor 44 reddingshonden en 58 vrijwilligers konden worden ingezet. Deze teams waren afkomstig uit heel Nederland. Eerder had de politie o.a. al een helikopter ingezet, echter zonder resultaat. De zoekactie werd om 10:00 uur gestart waarbij de teams werden ingedeeld en een kaart met een zoekgebied ontvingen om met de reddingshonden te doorzoeken. Deze teams bestonden uit 2 tot 4 honden. Er werden daardoor meerdere kleinere gebiedjes gelijktijdig doorzocht. Door de natuurlijke ontwikkeling van het duingebied en in combinatie met de zon en de stevige bries werd het geen gemakkelijke dag. Rond 17:30 werd de zoekactie gestaakt nadat ieder team zijn gebied had afgemaakt. Gedurende deze zoekactie werd de vermiste man niet aangetroffen.
De RWO nam aan deze zoekactie deel met 2 reddingshonden en 5 vrijwilligers.
Update
Op 5 september 2011 is het lichaam van de vermiste man door wandelaars aangetroffen in een aangrenzend duingebied welke eerder op 3 juli 2011 door de reddingshonden werd doorzocht. De vindplaats van het lichaam lag ruim 2 km verder vanaf de grens van dit eerder doorzochte gebied.

 

Nordhorn – Duitsland

2 mei 2011

Om 15.34 u werd de RWO door de reddingshondenwerkgroep Bentheim gevraagd om assistentie te verlenen bij een zoekactie in Nordhorn in het gebied Klausheide, een groot bosgebied nabij een vliegveld. De RWO heeft 42 ha gebied afgezocht met 4 teams. Wij hebben gezocht naar een man van plm. 50 jaar die zondagavond in depressieve toestand zijn woning had verlaten en niet was teruggekeerd. Zijn auto stond op de parkeerplaats vlakbij het zoekgebied.
Om 21.15 uur zijn we teruggekeerd naar het bivak, helaas zonder resultaat. De zoekactie werd nog die avond voortgezet door 3 mantrailers. Vervolgens is er door de RHGD de volgende dag nog een flink gebied afgezocht. Tot nu toe is er geen nieuws over de vermiste man.
De RH-groep van Bentheim is door ons geattendeerd op de Samenwerkende Reddingshondengroepen in Nederland.