2023

 

Spoed zoekactie Wijhe

5 december 2023

Verdrietig voor nabestaanden is vanmiddag een vermiste overleden gevonden.

Na contact met de familie en lokale politie gingen we vanmiddag met spoed naar Wijhe voor een zoekactie. Een 94-jarige verwarde man werd sinds vannacht vermist, wat mede zeer zorgelijk was in verband met de temperatuur. De politie en bewoners van Wijhe hadden reeds in de omgeving gezocht. Voor ons was het nabije buitengebied ons doel.

Nadat wij arriveerden en de kaart met zoekgebied doornamen, kwam het bericht dat de man overleden werd aangetroffen door de groep VST, die al eerder kon starten. Vlak ervoor was een speurhond van onze collega’s van Mantrailing Nederland gestart met het volgen van de gelopen route van de man. Ook onze collega’s van de RHWW stonden klaar om naar Wijhe af te reizen en te helpen.

RWO was met 3 zoekhonden en 7 personen ter plaatse.

Een treurig einde na een zorgelijke dag voor de nabestaanden, we wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 

Zoekactie Apeldoorn

22 augustus 2023

Vanavond een inzet gehad in Apeldoorn. Met 2 reddingshonden en 5 mensen hebben we gezocht naar de vermiste Samed.
Tijdens deze inzet is er uitstekend samengewerkt met onze collega’s van de RHHW en de RHGD die net als onze groep zijn aangesloten bij de Samenwerkende Reddingshonden Organisatie (SRO).
Er is door onze groep een aantal bospercelen, sloten en weilanden in de omgeving afgezocht. Helaas is de vermiste persoon tijdens deze zoekactie niet gevonden.
Update: 28-08 Een week na zijn vermissing is hij in goede gezondheid aangetroffen in Delden. Een oplettende burger herkende hem en heeft de politie hierover geïnformeerd. Later werd hij met zijn ongeruste familie herenigd.

 

Zoekactie België – Mol

28 januari 2023

Vandaag heeft onze groep op verzoek van de Vlaamse Reddingshonden gezocht naar een sinds 16 januari vermiste persoon. Vorige week is er al een zoekactie geweest, maar omdat het zoekgebied zo groot was werden Nederlandse groepen gevraagd om te assisteren. Helaas is ook met deze opschaling de vermiste nog niet gevonden.
Organisaties van BORG (België) en SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) uit Nederland doorzochten ruim 20 km2 merendeels zwaar terrein. Zo’n 40-tal honden en een 60-tal mensen hebben aan deze zoekactie meegewerkt. Een uitstekende samenwerking en de grootste zoekactie met reddingshonden in België tot nu toe.
De RWO nam met 3 zoekteams en twee personen ondersteuning deel aan deze grootschalige zoekactie.

Wij wensen de familie sterkte in deze voor hen onzekere tijd.

2022

 

Zoekactie Terneuzen

2 december 2022

De SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) heeft afgelopen zondag in Terneuzen gezocht naar een vermiste persoon met 22 honden en 25 mensen.
De vermissing betrof een 58-jarige persoon uit Terneuzen. Er is keihard gewerkt door iedereen, maar helaas is de vermiste die dag niet gevonden.
Tijdens deze inzet is er uitstekend samengewerkt met Politie, Stichting 4Ichelle en de SRO groepen : RHWW, Zeeland, DRG, Vlaamse Reddingshonden en onze groep.
De RWO nam aan deze zoekactie deel met 2 zoekhonden en 3 vrijwilligers
Update: 2 december – op zo’n half uur tot drie kwartier lopen vanaf haar laatste verblijfplaats is haar lichaam gevonden. Buiten het zoekgebied van de honden.
Wij wensen familie en vrienden veel sterkte bij dit immense verdriet.

 

In de startblokken voor zoekactie

4 november 2022

De auto’s waren al ingepakt om vandaag naar een vermiste persoon te helpen zoeken. De persoon was sinds donderdagochtend vermist en de fiets is onbeheerd teruggevonden.

Collega’s van Reddingshonden.nl riepen ons vannacht op om vanaf de ochtend te helpen zoeken. Vanmorgen kregen we het bericht dat de vermiste een dorp verderop is aangetroffen. Gelukkig maar.

Onze groep zou met 3 zoekhonden en hun geleiders en 3 ondersteuners ingezet worden.

 

Zoektocht naar Sanne & Hebe

20 oktober 2022

De intensieve zoekactie de afgelopen dagen is triest tot een einde gekomen. Sanne en Hebe zijn gevonden, maar wat hadden we zo enorm op een andere afloop gehoopt.
Collega-groepen van de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie) hebben gisteren met 44 honden en 62 mensen gezocht in de omgeving van de Loonse en Drunese duinen.
Vanuit onze groep stonden er op woensdagavond 7 vrijwilligers en met vier zoekhonden gereed om op donderdag mee te helpen zoeken, als de beide vermisten nog niet gevonden zouden zijn.
Bij grotere inzetten werkt ook de RWO onder de vlag van de SRO. Dit zijn 13 verschillende reddingshondengroeperingen. Zie ook : https://reddingshonden.nl/over-rhww/samenwerkingen/
De vrijwilligers tijdens deze gezamenlijke zoekactie waren : Coördinatieplatform Vermissingen, Veteranen Search Team en SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisatie)

Onze waardering aan de politie voor hun enorme inzet en wensen familie en vrienden heel veel sterkte met het verlies van Sanne en Hebe.

 

Op weg naar inzet

8 augustus 2022

In de nacht van 8 augustus werd onze groep benaderd voor een vermissing in Zuidwolde. Een zoon alarmeerde ons vanwege de vermissing van zijn dementerende vader uit een verzorgingstehuis. Na contact met Politie Hoogeveen werd besloten om op te schalen met hulp van OgerSardogs en RHGD reddingshonden. Onderweg naar de locatie kwam het bericht binnen dat de vermiste gelukkig in goede gezondheid verderop was teruggevonden.
Vanuit onze groep waren 2 zoekteams en één inzetleider onderweg geweest.

2021

 

Grootschalige zoekactie in Rhoon

3 oktober 2021

De SRO heeft met 29 honden en 52 mensen gezocht in een bebost gebied naar een sinds 1 september vermiste man. Er is een groot deel afgezocht zonder dat de vermiste persoon is gevonden. Mogelijk komt er nog een vervolg op deze zoekactie.
Onze groep heeft met 3 inzetbare vlaktezoek-honden en 4 personen aan deze zoekactie deelgenomen.

Wij wensen de achterblijvers veel sterkte bij het verdere verloop van deze vermissing.

 

Urgente zoekactie Loon/Gasteren

24 juli 2021

Nadat er op vrijdagavond en een groot deel van de nacht al door onze collega’s van de RHGD, Sirius en RHNu werd gezocht naar een sinds die middag vermiste persoon werd in samenspraak met de politie besloten om op zaterdag de zoekactie te vervolgen. Vanwege de afwezigheid van concrete aanwijzingen en een groot resterend natuurgebied dat afgezocht moest worden werd er opgeschaald binnen de SRO groepen.
Onze groep heeft samen gezocht met RHGD, OgerSARDogs (met boot) en RHNu. De RWO kon in deze vakantieperiode met 4 honden en 6 personen aan deze inzet deelnemen.
Halverwege de middag kwam het bericht dat de vermiste persoon in goede gezondheid op de fiets was aangetroffen op een locatie ruim 25 kilometer verderop.
Wij danken de Politie Assen, de andere deelnemende organisaties en onze SRO-collega’s voor de goede samenwerking bij deze zoekactie.

 

Spoedinzet Assen

27 juni 2021

Op zaterdag 26 juni heeft RWO reddingshonden samen met onze collega’s van RHGD en Oger SARDogs gezocht naar een sinds 25 juni vermiste vrouw in Assen. Dit op aanvraag van de familie en in samenspraak met politie Assen. Dankzij de korte lijnen binnen de Samenwerkende Reddingshonden Organisaties (SRO) konden we snel vele geleiders en honden inzetten.
Helaas werd mevrouw tijdens onze zoekactie niet gevonden.

Afgesproken werd dat, mochten er nieuwe aanwijzingen komen, wij dan klaar staan wij om het zoeken te hervatten.

Zondag 27 juni kwam echter het trieste bericht dat mevrouw, helaas overleden, is teruggevonden, in een gedeelte dat niet door honden van de 3 reddingshondengroepen doorzocht was.

Wij danken Politie Noord-Drenthe voor het vertrouwen en de samenwerking, en wensen de familie en naasten veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

De RWO nam aan de zoekactie deel met 7 personen en 4 zoekhonden.

Laden...