Chanel gestopt

30 november 2023

Tijdens een gewone doordeweekse wandeling is Chanel een aantal maanden geleden helaas uitgegleden. Daarbij heeft ze zich zo geblesseerd aan haar achterhand dat ze kreupelde. Na meerdere maanden rust en onder kundige begeleiding van de dierenarts is hard gewerkt aan haar herstel.

Weloverwogen stappen zijn gemaakt, maar jammer genoeg is de blessure niet helemaal 100% verdwenen. De wandelingen gaan inmiddels goed, maar het reddingshondenwerk kan niet meer om een eventuele terugval te voorkomen. Dus is de keuze gemaakt om Chanel uit het reddingswerk te halen.

Als dochter van Toph, die ook als reddingshond bij de RWO is opgeleid, moest Chanel natuurlijk de reputatie hooghouden. De opleiding doorliep ze goed. Chanel liet vanaf de start van haar training als pup een mooie stijgende lijn zien in haar ontwikkeling. Af en toe stond haar eigenzinnigheid in de weg, maar door de juiste snaren te bespelen ging het alsmaar beter en behaalde zij makkelijk de status “vlakte gecertificeerd”. Ze groeide uit tot een goede stabiele werkhond. In haar gecertificeerde periode heeft ze aan meerdere inzetten meegewerkt en altijd stabiel werk laten zien.

Puntjes op de i zetten en voor nieuwe situaties was Chanel een leergierige hond. Door haar hebben de coaches weer meer bagage opgedaan die zij bij de volgende honden zeer goed kunnen gebruiken en toepassen. Dank je wel, Chanel. 

Chanel laat een prachtige nalatenschap na. Ze is namelijk de moeder van onze zoekhond Noah, die ook is gecertificeerd en het werk voortzet!