Laatste trainingsdag 2018?

22 december 2018

Vandaag werd er getraind in Itterbeck.  Verdeeld over de drie coaches werden de deelnemende combinaties verdeeld om zo deze ochtend nog een paar leuke en leerzame oefeningen te doen.     Oefeningen van jong tot oud, of te wel van beginneling tot inzetbare reddingshond.

Vooraf was ook al een inventarisatie opgemaakt van de catering, waardoor deze dag met een gevarieerde lunch kon worden afgesloten.
De voorzitter had een woord van dank aan Annemiek, ons vrijwillig “slachtoffer”.   In het kort werd het trainingsjaar doorgenomen:
–  één A certificaat kon er dit jaar worden uitgereikt ( Reid van Irene)
– drie deelnemers behaalden dit jaar hun Inzetbaarheidscertificaat ( Bodhi met Karin, Chanel met Gré en Fay met Wendy)
– drie nieuwe honden in opleiding :  Kizmo, Duitse herder van Mark en net gestart de labradorpups Noah en Muggle van Karin en Peter.

Verder werden de coaches door de RWO-groep in het zonnetje gezet.   Zij werden bedankt voor hun tijd en energie die zij in de deelnemers hebben gestoken om op deze manier het meest haalbare uit de deelnemende combinaties te halen.

Marcel liet verder op deze dag weten dat hij Zus, gezien haar leeftijd, uit de inzet voor puin haalt.

Officieel de laatste trainingsdag van het jaar, maar drie weken niet werken met de honden is voor velen toch te lang en daarom is er ook aankomend weekend nog gelegenheid om te trainen.