Trainingsweekend Itterbeck

16 oktober 2017

Afgelopen weekend, onder fraaie na-zomerse omstandigheden,  twee dagen in Itterbeck getraind.   Op zaterdag zowel op de vlakte als in de gebouwen meerdere oefeningen gedraaid.
’s Avonds bij de evaluatie werd Wendy, na een jaar training,  verrast met haar A-certificaat met de jonge Fay,  4e generatie reddingshond uit de Dichonexa-lijn.  Voor de coaches geen verrassing overigens, omdat tijdens haar opleidingstraject gedoseerd is getraind om niet te snel te gaan in haar opleidingstraject.
Op zondagmorgen werd eerst een theorie-programma afgewerkt over het onderwerp “Geur en gedrag”.   Na afloop hiervan werden de teams in drie groepen verdeeld om een oefening voor een aantal honden uit te zetten, rekening houdend met al het geleerde van de ochtend.    In de gebouwen letten op temperatuurverschillen, invallend zonlicht, materiaal en luchtstromen.
’s Middags nog weer volop aan de bak met goed uitgezette oefeningen voor de teams, zodat een ieder aan het eind van het weekend moe, maar voldaan huiswaarts kon gaan.
Voor Bodhi en Chanel, beiden bijna inzetbaar voor het echte werk, werden nog een aantal speciale oefeningen uitgezet om zo de punten op de “i” te kunnen zetten.